Vanaf vandaag is het mogelijk om in regio 0341 een corona-sneltest te doen

Foto: Pixabay

Vanaf vandaag, maandag 26 oktober, is het mogelijk om ook in regio 0341 een corona sneltest te doen. Binnen 15 minuten na de test ontvang je al de uitslag. Dit was al mogelijk voor de werknemers van bedrijven. Die konden zich aanmelden bij Perspectief in Harderwijk. Maar vanaf vandaag kan het dus ook voor particulieren. Het testen gebeurt bij het Kerkelijk Centrum in Ermelo.

Vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar

Vier Ermelose ondernemers en verpleegkundigen hebben de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Dit in nauwe samenwerking met de gemeente Ermelo. Dit bericht Erwin van den Berg, initiatiefnemer van 0341sneltest.nl

 

Speciaal getraind

De tests, met een vanaf prijs van 49,95 euro, worden uitgevoerd door een team gediplomeerd verpleegkundigen met BIG registratie. De verpleegkundigen worden speciaal getraind voor het afnemen van de sneltests en staan onder leiding van twee ervaren verpleegkundigen die al veel coronatests hebben afgenomen in ziekenhuis St Jansdal. De tests zijn veilig, betrouwbaar (99,3% nauwkeurig) en gevalideerd voor gebruik binnen Europa.

Lange wachttijden

De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen weer flink toe. Door de lange wachttijden duurt het vaak erg lang voordat mensen kunnen worden getest. Ook op de uitslag moet vaak nog dagenlang worden gewacht. De druk op de zorg is groot en neemt hierdoor opnieuw toe. Terwijl er ook andere belangrijke zorg moet worden verleend. Daarnaast vormen de lange wachttijden een groot probleem voor veel ondernemers. Bij verdenking van corona moeten ze hun personeel nu vaak dagenlang missen. Dat is niet alleen praktisch een groot probleem. Het kost ook veel geld. In een tijd die voor veel ondernemers al zwaar genoeg is.

Zorg ontlasten

De initiatiefnemers doen dit om de zorg te ontlasten, maar ook het bedrijfsleven, scholen en andere instellingen. De initiatiefnemers hebben als ondernemer zelf ervaren hoe groot de impact is wanneer corona het bedrijf treft.

Virus sneller terugdringen

Maar het allerbelangrijkste: met deze sneltests kan het virus sneller worden teruggedrongen, meer besmettingen een halt worden toegeroepen en kostbare tijd en geld worden bespaard. Het doel is dat mensen binnen een dag terecht kunnen voor hun test en vervolgens binnen 15 minuten de uitslag ontvangen.

Aanmelden

Vanaf maandag 26 oktober zal op diverse locaties in de omgeving worden getest. Aanmelden kan nu al. Meer informatie en inschrijven kan via www.0341sneltest.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties