CDA wil werkgeversloket voor begeleiding van werk naar werk

Foto: Pixabay

Door de coronacrisis zitten veel bedrijven in zwaar weer, dreigen zelfs failliet te gaan. Daardoor moeten zij werknemers ontslaan.

Meerdere sectoren

Dit geldt o.a. voor de horeca, de toerisme- en cultuursector. Daartegenover zijn andere sectoren, zoals de bouw, de zorg, het onderwijs en de techniek op zoek naar personeel. Er is dus sprake van een verschuiving van de behoefte aan personeel. Veel werknemers zullen daarom werk in andere sectoren moeten vinden.  “In de praktijk blijkt het voor werkgevers lastig om werknemers te begeleiden naar werk in andere sectoren. Werkgevers kunnen daarin zeker ondersteuning gebruiken, zodat werknemers niet eerst ontslagen worden, maar al eerder naar ander werk begeleid worden. Dat is wat we beogen”, aldus CDA-raadslid Peter Sels.

CDA trekt op met VVD

Het CDA Harderwijk-Hierden heeft, in samenwerking met de VVD Harderwijk, het initiatief genomen om, met een door de gemeenteraad onlangs unaniem aangenomen motie, een ‘werk naar werk’-loket in te richten. Binnen dat loket, waarbij de gemeente een regierol oppakt, worden de werkgevers van de verschillende sectoren bij elkaar gebracht om de werk-naar-werk-behoefte voor hun werknemers te ondersteunen en zo vanuit een gemeenschappelijk belang mensen weer aan het werk te krijgen of, liever nog, aan het werk te houden. De motie roept het college op om voor 1 februari 2021 dit loket te hebben ingericht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen