Burgerzaken Harderwijk krijgt rechtbank achter zich en mag voorlopig open

Foto: FB Burgerzaken

Burgerzaken moest de deuren twee weken sluiten van Harm-Jan van Schaik. Jort en Bart Bri zouden de deuren van hun restaurant een uur te lang open hebben gehad.

Burgerzaken Harderwijk

De zaak van Jort en Bart Brink heeft door corona al een gek jaar. Open, dicht en bezorgen wisselen elkaar al vanaf maart af. Door de overheidsmaatregelen gelden voor de horeca steeds weer na iedere persconferentie andere regels. De ondernemers van Burgerzaken hebben na de persconferentie een foutje gemaakt. Ze hadden niet door dat hun sluitingstijd voor bezorgen met een uur vervroegd was. Want die informatie stond niet in de standaardregels van de overheid. Ook ontving de ondernemer Brink een brief van de gemeente niet vanwege een onjuiste adressering. Bert Holleman van Gemeentebelang vroeg zich in vragen aan het college af waarom burgemeester van Schaik zo bot tot een ingrijpend besluit is gekomen. Met een simpel telefoontje richting de ondernemer had de lucht snel  geklaard kunnen zijn.

Foutje

De politie die op afstand camerabeelden controleerde, constateerde afgelopen week dat het hamburgerrestaurant na 1.00 uur open was. Ook kregen twee andere (bezorg)restaurants te maken met een onverbiddelijke burgemeester. Alle drie de restaurants konden voor twee weken de deuren dicht doen. Terwijl de 3 ondernemers aangeven dat ze niet met opzet de bezorging door lieten gaan, net zoals dat geen van drieën een brief van de gemeente ontving. Dit is iets wat Henk Vermeer van Harderwijk Anders aankaartte in vragen aan het college. Hij vroeg zich af of het college kan aantonen dat ze brieven verstuurd hebben.

Rechtszaak

De broers stapten naar de rechter en vroegen om een voorlopige voorziening. In de zitting, die bijna een uur duurde, bewoog Vrouwe Justitia de kant van Burgerzaken op. Zo konden de burgers dit weekend weer op de grill en verkocht worden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Reacties