Oplossing voor wateroverlast bewoners Harderweide

Foto: Pixabay

Het college komt met oplossingen voor de wateroverlast bij bewoners in het eerste deel van het wijkdeel Harderweide in Drielanden.

Vanaf februari 2020 zijn er veel klachten over wateroverlast

De wateroverlast is gemeld door bewoners in het eerste deelgebied van Harderweide. De klachten betroffen met name wateroverlast in de tuinen en de aanwezigheid van natte kruipruimten. “Hoewel de gemeente niet verantwoordelijk is voor de wateroverlast hebben we het voortouw genomen in het oplossen van deze problemen”, aldus wethouder Bert van Bijsteren. De gesprekken met de ontwikkelaars over hun aandeel daarin lopen nog.

Er is een uitgebreide inventarisatie van de klachten gedaan

Er zijn pilots gehouden om meer kennis op te doen van welke maatregelen genomen konden worden. Betrokken bewoners werden gevraagd om mee te doen met de mogelijke te nemen maatregelen. Voor deze maatregelen is aan bewoners wel een beperkte eigen bijdrage gevraagd. Omdat de natte periode reeds is aangebroken, is gestart met de voorbereiding en uitvoering van de maatregelen. Hiermee wordt mede uitvoering gegeven aan een motie die de raad unaniem heeft aangenomen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen