RRReis: jouw nieuwe busvervoerder in Harderwijk en omgeving

Foto: @rreis.nl/Maximaal Sales

Vanaf 13 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Harderwijk valt hier ook onder. De nieuwe vervoerder is RRReis.

RRReis

RRReis is vanaf die datum jouw nieuwe vervoerder en rijdt met nieuwe elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De nieuwe dienstregeling biedt meer openbaar vervoer. Er zijn snellere routes en bussen rijden vaker. Dat geldt voornamelijk op de drie comfortRRReis buslijnen:

Regio Harderwijk

De routes van meerdere buslijnen in de regio Harderwijk veranderen. Daarnaast rijden enkele bussen vaker, maar enkele bussen ook minder vaak. Dit heeft te maken met het aantal reizigers dat gebruik maakt van de bussen. Buslijn 1 krijgt een nieuwe route door Harderwijk. De bus rijdt voortaan op een kortere route door Frankrijk en Stadsdennen. De nieuwe route zorgt ervoor dat reizigers sneller en soms ook goedkoper op hun bestemming zijn. Op de route vervallen enkele haltes waar voorheen weinig reizigers gebruik van maakten. Het gaat om de haltes Karel Doormanlaan, De Wittenhagen, Tinnegieter, Hazelaarlaan en Veldkamp. Reizigers die gebruikmaakten van deze haltes reizen via de halte Deventerweg met buslijn 104. De extra loopafstand bedraag maximaal 500 meter.

Reserveren

Ook de buslijnen 101, 104 en 111 krijgen een andere route. Op enkele dagen en momenten, wanneer weinig reizigers gebruikmaken van het openbaar vervoer, rijdt reserveerRRReis. Meestal is dat ’s avonds na 20.00 uur of in het weekend. Met reserveerRRReis voorkomen we dat er op rustige momenten lege bussen rondrijden, maar je op deze lijnen alsnog gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Een rit moet vooraf gereserveerd worden. Buslijn 104 rijdt voortaan van Harderwijk naar Barneveld. Via een overstap op buslijn 102 op busstation Wittenberg blijft het mogelijk om met de bus van Harderwijk naar Apeldoorn te reizen. Ook kunnen reizigers met buslijn 112 naar Nunspeet reizen en daar overstappen op de trein naar Apeldoorn. Reizigers uit Elspeet en Uddel reizen ook met buslijn 112 naar Apeldoorn. Tussen Scherpenzeel en Barneveld komt er een nieuwe buslijn. Buslijn 110 rijdt van maandag tot en met vrijdag van 6.58 tot en met 19.58 uur ieder uur met een grote bus. Buslijn 205 rijdt van maandag tot en met vrijdag voortaan ieder half uur. Hierdoor krijgen reizigers meer duidelijkheid en meer reismogelijkheden. In het weekend rijdt de bus één keer per uur.

Wijzigingen

Bekijk hier welke buslijnen er vanaf 13 december rijden ten opzichte van de oude buslijnen in de regio Harderwijk.

De buslijnen van de regio Harderwijk

Bekijk en download de busfolder van de buslijnen van de regio Harderwijk. Hieronder zie je welke buslijnen er vanaf 13 december rijden in de regio Harderwijk.

101 Harderwijk – Amersfoort Vathorst

104 Harderwijk – Barneveld

110 Scherpenzeel – Barneveld

111 Harderwijk – Nunspeet

205 Harderwijk – Barneveld

620 Harderwijk – Amersfoort Guido de Bres

674 Harderwijk – Putten – Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein

676 Elspeet – Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein

679 De Valk – Amersfoort Hoornbeeck/Van Lodenstein

687 Nijkerk – Barneveld

Ook komen er 3 comfortlijnen in de regio.

C1: Nunspeet – Zwolle – Dedemsvaart

C2: Apeldoorn – Arnhem

C3: Ede – Wageningen

De veranderingen

Vrijwel alle kleine kernen in IJssel-Vecht hebben een vorm van openbaar vervoer. In plaatsen en op tijden met weinig reizigers rijdt buurtRRReis of het nieuwe reserveerRRReis. Op plaatsen waar niet langer een bus komt, wordt door de provincies gekeken of een andere vorm van vervoer mogelijk is. Wil jij weten wat er verandert op jouw buslijn? Kies hieronder jouw regio:

Lijnnetkaart

Download hier de kaart met alle buslijnen van RRReis. Van Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Ede stad is er ook een aparte kaart beschikbaar. Deze vind je op de pagina van jouw regio bij

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen