Halverwege januari start een 4 fasen-traject voor de herinrichting Stationslaan

Foto: Pixabay

Halverwege januari, vanaf de 18e, wordt de hele Stationslaan in fasen gerenoveerd. De hele straat wordt anders. De rotonde op de Verkeersweg wordt een turborotonde, de kruising Westeinde/Vitringasingel wordt aangepakt en er staat nog meer op de agenda. De Stationslaan in Harderwijk wordt opnieuw ingericht. De maximale snelheid gaat naar 30 kilometer per uur en er komt een blauwe parkeerzone. Aannemer Schagen Infra voert de werkzaamheden uit.

Werkzaamheden Stationslaan

Maandag 18 januari gaat de eerste fase van het project van start. Er worden dan werkzaamheden uitgevoerd tussen de rotonde en de Friesegracht. In twee weken tijd wordt de hoofdrijbaan opgebroken en van nieuwe verharding voorzien. Daarna worden de fiets- en voetpaden opnieuw aangebracht. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk, doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Afronding voor de zomer

In volgende fasen wordt de Stationslaan tussen de rotonde en het Stationsplein aangepakt, de rotonde aangepast en de kruising Westeinde-Vitringasingel opnieuw ingericht. Naar verwachting rondt de aannemer de werkzaamheden voor de zomervakantie af.

Informatievoorziening via app

Via de app Schagen Infra blijft u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden. De app is gratis te downloaden in de app- of playstore. Door op Stationslaan Harderwijk te klikken, volgt u het project.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties