Matthijs van der Mannen opvolger Yvonne Klein Rouweler voor Groen Links

Foto: GroenLinks HArderwijk

De per 7 januari vertrokken Klein Rouweler wordt opgevolgd Matthijs van der Mannen. Van der Mannen stond op plek 10 van de kieslijst van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Matthijs van der Mannen

Van der Mannen is momenteel voorzitter van de Harderwijkse afdeling van GroenLinks. Een afdeling die hij in 2017 mede oprichtte. In zijn arbeidsperiode was hij werkzaam in verschillende functies in het onderwijs. Bij Scouting Nederland heeft van der Mannen meerdere vrijwilligersfuncties vervuld. Van der Mannen is woonachtig op het Waterfront en is daar nauw betrokken bij het buurtoverleg.

Vervanging

Van der Mannen is door de voorzitter van het centraal stembureau, burgemeester Harm-Jan van Schaik, benoemd als opvolger van Klein Rouweler. Zo’n besluit neemt de burgemeester op grond van de uitslag van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Daar stond van der Mannen op de tiende plek op de kandidatenlijst. Van der Mannen heeft de benoeming aangenomen. Donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering is het aan de raadsleden om te besluiten over zijn toelating tot de gemeenteraad.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen