Omnia Wonen-directeur Monique Govers stapt over naar de zorg

Foto: Omnia Wonen

Monique Govers neemt eind april afscheid van Omnia wonen. Zij is per 15 mei benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Florence in de regio Haaglanden. Govers was ruim vijf jaar directeur-bestuurder van de landelijk opererende corporatie met bezit in onder meer Amersfoort, Noord-Veluwe, Arnhem, Assen en Den Haag.

Volkshuisvesters met lokale verankering

Monique Govers is al vanaf 1990 actief in de volkshuisvesting, voornamelijk binnen grote en middelgrote corporaties. Onder haar leiding ontwikkelde Omnia Wonen zich naar een volkshuisvester met meer lokale verankering en een sterker accent op de eigen woningmarktregio in lijn met de nieuwe Woningwet van 2015. Zij organiseerde daartoe samenwerkingsverbanden met grote corporaties met een ander kernwerkgebied – Portaal en De Alliantie – maar wel met veel bezit in de regio Amersfoort.

Fusie

Ook fuseerde zij Omnia Wonen met de enige corporatie in Woudenberg. Zowel in nieuwbouw als het onderhoud en beheer van het landelijke bezit van Omnia Wonen, streefde Monique Govers steeds naar de voor de corporatie kenmerkende kwaliteit in combinatie met betaalbaarheid van woonlasten. Zo werden ook de meer politieke dossiers als verduurzaming altijd benaderd vanuit de directe belangen van de huurder. De hechte samenwerking met de huurdersbelangenvereniging SHOW bleek hierbij een sleutel voor succes.

Over dragen

Govers: “Ik ben ervan overtuigd dat Omnia Wonen klaar is voor de toekomstige uitdagingen van woningnood, betaalbaarheid en kwaliteit van dienstverlening voor huurders en woningzoekenden in de regio. De corporatie heeft zich verder ontwikkeld als netwerkorganisatie, want alleen in overleg en samenwerking met elkaar komen resultaten tot stand en tot hun recht. De basis daarvoor is solide, net als de organisatie en de gewenste koers. Voor mij is het daarom een logisch moment om het stokje over te dragen.”

Voortzetting koers

De Raad van Commissarissen vindt het jammer dat Monique Omnia Wonen gaat verlaten. Voorzitter Albertine van Vliet-Kuiper: “Wij zijn trots en blij met de beweging die de woningcorporatie onder haar leiding heeft ingezet naar meer een open en professionele organisatie. Haar invloed is goed te zien in de geformuleerde ambities, bijvoorbeeld in de kernregio Amersfoort. De door haar ingezette koers wordt dan ook voortgezet om huurders een optimale dienstverlening te blijven garanderen. Wij gunnen Monique heel veel succes en plezier in het vervolg van haar carrière.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen