Start verkoop en inzending plannen voormalig schoolgebouw Wijde Blik

Foto: Google Street View

Vanaf donderdag 25 februari 2021 staat het voormalig schoolgebouw ‘Wijde Blik’ te koop.

Start verkoop

Er mag geboden worden vanaf € 700.000,00. Dit bedrag is door een taxateur vastgesteld. Vanaf die datum kunnen belangstellenden ook hun plannen indienen voor de invulling van het gebouw. De voormalige school is in eigendom van gemeente Harderwijk. Het gebouw ligt op de grens met gemeente Ermelo en in het deelgebied ‘Drielanden- Groene Zoom’. Er is veel belangstelling om dit historische gebouw nieuw leven in te blazen.

Ideeën en bieding moeten uiterlijk 3 mei 2021 worden ingediend

Belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente via [email protected]. Ze krijgen daarna een uitnodiging en de mogelijkheid het pand te bezichtigen. De aankoopprocedure verloopt via het aanbestedingsplatform Negometrix. Er is tot 14 april 2021 gelegenheid om daar vragen te stellen. Tot uiterlijk 3 mei 2021 kan een bod met een plan worden ingediend. De verwachting is dat na de zomer definitief bekend is wie het gebouw van de gemeente gaat kopen.

Nieuwe functie

De inzendingen worden beoordeeld op prijs, programma, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. De nieuwe functie van het gebouw krijgt moet aansluiten op het beleid van de gemeente en op maatschappelijke ontwikkelingen. De uitstraling van het huidige gebouw moet worden behouden, net als de groene omgeving om het gebouw.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen