Heerlijk Harderwijk neemt exploitatie Huiskamer over in oude stadhuis

Foto: ©Maximaal Sales

Stichting Heerlijk Harderwijk neemt de taken van Cultuurkust in het Oude Stadhuis over. Het gaat daarbij voornamelijk om het beheer van het gebouw en de exploitatie van de Huiskamer. “We zijn blij dat de huidige functie, bestemming en invulling van het pand Markt 1 na goed overleg wordt gecontinueerd”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Van Cultuurkust naar Heerlijk Harderwijk

Stichting Cultuurkust had eerder aangegeven haar activiteiten in het Oude Stadhuis aan te passen. Met ingang van 1 januari 2021 heeft Cultuurkust de taken in het pand teruggebracht tot het aanbieden van cursussen, lessen en het verzorgen van programmering. Het beheer, het verrichten van bodediensten bij huwelijken en de exploitatie van de Huiskamer werden teruggegeven. Cultuurkust gaat alleen nog een aantal uren de ‘zwarte zaal’ huren voor het geven van theaterlessen. Het besluit van Cultuurkust was vooral een bedrijfseconomische keuze. De wethouder: “Wij betreurden de keuze van Cultuurkust maar hebben deze wel gerespecteerd”. Er zijn vervolgens gesprekken gevoerd met de andere huurders in het pand.

Toeristisch Informatie Punt

Heerlijk Harderwijk gaat de Huiskamer exploiteren. Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) wordt verplaatst van de hal naar de Huiskamer. Hiermee krijgt Heerlijk Harderwijk een grotere en meer representatieve ruimte. De avondprogrammering in de Huiskamer zal in nauw overleg met Stichting Cultuurkust, Stichting Popschool Harderwijk en andere partners (zoals Stad als Podium, Theater Harderwijk, Theaterwerkplaats, Apollo, Jazz on the Corner en anderen) worden ingevuld. De ‘witte zaal’ wordt tijdelijk verhuurd aan dansschool Anouk Dance Experience.

Catering

De catering tijdens de avondprogrammering vindt plaats onder vergunning van Stichting HOM. De catering wordt gedurende de avondprogramma’s bij toerbeurt verzorgd door de Horeca ondernemers aan de Markt. De horecaondernemers binnen de Stichting Horeca Ondernemers Markt (HOM) gaan zich verenigen in een rechtspersoon. Als buren gaan zij daarmee de drankjes tijdens avondprogramma’s verzorgen. Overdag zal Heerlijk Harderwijk de drankjes verzorgen maar dat zal koffie en alcoholvrij zijn.

Gemeentetaken

Ook de gemeente neemt weer een aantal taken over. De gemeente coördineert weer de bodediensten bij huwelijken en voert deze ook weer uit. Daarnaast blijft de gemeente beheerder van de oude raadzaal en exploiteert en verhuurt voorlopig zelf de ‘zwarte zaal’. Deze zaal zal in ieder geval gedurende een aantal uren per week worden verhuurd aan Stichting Cultuurkust en aan dansschool Anouk Dance Experience.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen