Mooie samenwerking COVID-zorg tussen ziekenhuis St Jansdal en huisartsen

Foto: Google Street View

Het St Jansdal en de huisartsen in de regio’s Noordwest-Veluwe en Flevoland hebben een mooie en unieke samenwerking in de zorg voor COVID-patiënten thuis.

Mooie samenwerking

Patiënten, die in het ziekenhuis liggen met COVID-19 en stabiel zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden eerder naar huis, waar zij dezelfde kwaliteit van zorg krijgen als in het ziekenhuis. Voor de patiënten is het prettig om in de eigen vertrouwde omgeving te herstellen. Voor ondersteuning van patiënt en naasten wordt thuiszorg Icare ingeschakeld.
“Na een korte opname in het ziekenhuis kan de patiënt, na overleg met de huisarts, de verdere behandeling thuis voortzetten”, geeft internist-infectioloog Ouafae Karimi aan. “Vanuit het ziekenhuis houden wij onze thuispatiënten goed in de gaten en zijn wij dag en nacht voor hen bereikbaar.”

Vierentwintig uur per dag bereikbaar

Dagelijks geven patiënten die thuis behandeld moeten worden meetgegevens via een app door aan het monitoringscentrum van het ziekenhuis. Dit monitoringscentrum is vierentwintig uur bereikbaar. Karimi: “Als uit de meetgegevens blijkt dat de gezondheid van de desbetreffende patiënt achteruit gaat of als de patiënt toenemende klachten heeft, dan ondernemen wij direct actie. Vanuit het ziekenhuis zijn veel zorgverleners betrokken bij de zorg thuis, zoals verpleegkundigen, zaalartsen, internisten en longartsen.”

Goede samenwerking

“De samenwerking tussen het ziekenhuis, huisartsen en thuiszorg bij zorg op afstand zorgt ervoor dat de patiënt thuis in de eigen omgeving kan herstellen en zelfstandig revalideren”, geeft huisarts Alja Sluiter uit Harderwijk aan.

Ondersteuning thuis

Carine Oldhoff, teammanager bij Icare: “Vanuit de wijkverpleging begeleiden we de patiënten die thuiskomen en zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor de patiënt. Verder ondersteunen wij eventueel met wassen en aankleden en zetten hulpmiddelen in waar nodig. Ook kan zo nodig de expertise van onze gespecialiseerde longverpleegkundigen ingezet worden.”

Eerste patiënten succes

De eerste patiënten hebben met succes behandeling thuis gehad. Henk Pol uit Zeewolde is blij met de kans die hij kreeg om in de eigen vertrouwde omgeving te herstellen met COVID-thuis behandeling. Zoals hij zelf zegt: “In het ziekenhuis met locatie thuis.” De controle van zijn gezondheid via de app gaf hem een veilig gevoel.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties

Cookieinstellingen