Burenactie Duivenkamp en Kalkoenkamp zorgt voor perk zonder prikkels

Foto: Gemeente Harderwijk

De Kalkoenkamp ligt centraal in de wijk Frankrijk. Als je de straat kwam inrijden viel het gelijk op dat de perken vol stonden met prikkelbosjes.

Burenactie zorgt voor perkjes zonder prikkels

De perken worden netjes door de mannen van de Gresbo onderhouden. Steeds vaker liepen de bewoners in de wijk tegen lekke fietsbanden en voetballen aan. Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen dus er wordt veel gefietst en gevoetbald. De bewoners kwamen op het idee om de beheerder van de openbare ruimte en de wijkmanager te vragen of er wat aan de gedaan kon worden.

Gemeente Harderwijk ondersteunt de burenactie graag

De gemeente heeft voor dit soort initiatieven een budget gereserveerd. In samenwerking met Zorgdat en in goed overleg werd een plan van aanpak gemaakt. Gemeente Harderwijk zorgde voor het verwijderen van de prikkelbosjes en het leveren van nieuwe planten. De wijkbewoners hebben de planten gepoot en doen het onderhoud van de perken de komende jaren. Nieuwe schoffels en harken hiervoor zijn gesponsord door Schoonheidssalon Alice.

Heeft u ook een idee of wens?

De bewoners van de Duivenkamp en Kalkoenkamp bedanken alle betrokken partijen voor de prettige samenwerking. En ze hebben ook een tip. “Willen jullie als bewoners ook een kleine aanpassing of iets organiseren in de wijk, ga in gesprek met jullie wijkmanager. Kijk op de website harderwijk-zijn-wij-samen bij spelregels wijkbudget of voor meer info.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen