Rabobank Randmeren verdwijnt en wordt Rabobank Midden Nederland

Foto: ©Nijkerk Nieuws

Het grote Rabo-kantoor aan de Hoofdweg is sinds half januari gesloten en de het filiaal is verhuisd. Rabobank Ermelo sluit, Directeur Paul Verhoef weg. Raad van Commissarissen stapt op. Het is nogal wat. Banken hebben het zwaar. Dat geldt ook voor de Rabobank, dat vorig jaar aankondigde het aantal filialen te halveren. De daardoor noodzakelijke reorganisatie lijkt nu wel spijkerhard te worden doorgevoerd.

Directeur af

Naar aanleiding van het bericht van de Ermelose nieuwssite, heeft een journalist van Nijkerk Nieuws ex-directeur van Rabobank Randmeren, Paul Verhoef, gesproken. Hij meldde, dat hij inderdaad per 1 april vertrokken is als directeur. Hij vind het jammer hoe het gelopen is, maar kon en wilde op de inhoud niet ingaan. Volgens onze bronnen liepen de meningen over het voeren beleid (met name over klantbenadering) tussen Rabobank Randmeren en het hoofdkantoor in Utrecht zover uiteen, dat verder samenwerken een brug te ver was.

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen stond 100% achter hem en stapte derhalve ook op. Eén van de Commissarissen is Nico Fiegen. Hij is al meer dan 30 jaar bij de Rabobank betrokken en spreekt duidelijke taal: “Ik ben er zeker van dat wij door onze opstelling kantoren langer open hebben kunnen houden. Wij waren ook in kringvergaderingen wel vaker de bank die kennelijk iets te lastige vragen stelde en ik vermoed dat we daardoor als een luis in de pels werden gezien. Die ‘dwarsliggerij’, want zo is dat kennelijk ervaren op het hoofdkantoor in Utrecht, is ons – volgens mij – ook fataal geworden.”

Rabobank Randmeren verdwijnt

Door de reorganisatie gaat Rabobank Randmeren op in Rabobank Midden Nederland. Logisch, dat dan een aantal directeuren het veld moet ruimen. De functie van Paul Verhoef zou daarbij niet ter discussie staan, omdat – opnieuw volgens onze bronnen – Rabobank Randmeren één van de best presterende banken is. Dat pakte – tot stomme verbazing van de Raad van Commissarissen (die ook een werkgeversrol richting de directeur heeft) – anders uit. Juist hij moest gaan. Waarom precies, dat werd de Commissarissen niet duidelijk, tot groot ongenoegen van dit gremium. Daarom is men achter de directeur gaan staan en heeft men verder voor de eer bedankt. Ook de ledenraden zijn vooraf niet geïnformeerd.

Intussen is de Rabobank op zoek naar nieuwe Commissarissen en heeft daarvoor ook mensen uit de ledenraad benaderd. Op dit moment is niet duidelijk, of die daar ja tegen gaan zeggen. Evenmin is duidelijk, of er personeelsleden zijn, die hun ontslagbrief kunnen verwachten. Wat het effect zal zijn op de in januari verhuisde vestiging in Harderwijk, zal de tijd uitwijzen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen