Gemeente kiest voor zorgvuldigheid bij komst arbeidsmigrantenhotel

Foto: ©Google Street view

De gemeente gaat de mogelijke komst van het arbeidsmigrantenhotel aan de Goede Reede/Groene Zoomweg met de buurt voorbereiden. Het college van B&W staat positief tegenover dit initiatief, maar er wordt eerst een informatieavond voor de buurt georganiseerd voordat de gemeenteraad uiteindelijk een besluit gaat nemen.

Gemeente kiest voor zorgvuldigheid

Een zorgvuldige voorbereiding met de buurt en de raad is nu het belangrijkste

Voor de realisering van de komst van het arbeidsmigrantenhotel wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Hiervoor is  een omgevingsvergunning nodig en een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad. Binnenkort wordt er een informatieavond voor de buurt gehouden. Voor deze informatieavond worden ook raadsleden uitgenodigd. Daarna wordt het plan behandeld in de raadscommissie Ruimte. Voordat de raad de definitieve verklaring afweegt, kunnen er nog een zienswijzen worden ingebracht. De gemeenteraad en belanghebbenden wordt dus op verschillende momenten betrokken voordat er definitieve besluitvorming plaatsvindt.

Er is grote behoefte aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten

De komst van een goede huisvesting betekent voor arbeidsmigranten woon- en leefkwaliteit. Dat is belangrijk voor de arbeidsmigrant, maar ook voor het lokale en regionale bedrijfsleven. De locatie is een goede oplossing voor het verblijf van arbeidsmigranten die hier veelal tijdelijk werken. Duurzaamheid, kwaliteit, uitstraling en wooncomfort zijn belangrijke voorwaarden voor de komst van het hotel. Het initiatief past ook binnen het door de raad vastgestelde wensen voor huisvesting arbeidsmigranten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen