Basisschoolleerlingen slagen cum laude voor verkeersexamen

Foto: Gemeente Harderwijk

Op dinsdag 20 april werden drie leerlingen van Harderwijker basisscholen door burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Daan Boersma in het zonnetje gezet. Zij waren cum laude geslaagd voor het verkeersexamen dit jaar.

Foutloos

Vorig jaar was er één leerling uit groep 8 die het theorie examen foutloos had afgerond Damaris Siepel van Leonardo maar toen was het niet mogelijk om het praktijkexamen aansluitend te organiseren. Dit jaar hebben Lieuwe de Jong uit groep 7 van De Rank en Thijmen Denekamp uit groep 7 van Het Startblok het theorie examen ook foutloos gemaakt. Van de 953 leerlingen van 21 basisscholen die hebben meegedaan is dat een knappe prestatie. Bij de huldiging was ook Wouter Groeneweg aanwezig. Hij is de coördinator van Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk.

Theorie en praktijk op afstand

In maart was de start van het examen en ook dat ging op afstand. Wethouder Jeroen de Jong die onder andere over het verkeer gaat in de gemeente Harderwijk gaf hiervoor het startsein. Bij de start van het examen werd een live-stream van het examen opgenomen en later uitgezonden op YouTube. Dinsdag konden de leerlingen van de andere scholen de huldigingen ook bekijken via het digibord.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen