Begeleiding bij overprikkeling en stress: de natuur in bij Grip op je leven

Foto: Stichting Grip op je Leven

Oververmoeidheid, overprikkeling, vastlopen: het gebeurt steeds meer mensen. Dit geldt niet alleen voor mensen met een zorgvraag zoals autisme of AD(H)D. We zijn steeds drukker en krijgen meer en meer informatie op ons af; informatie die we niet altijd allemaal kunnen verwerken. Een burn-out ligt dan op de loer. Één bewezen manier om te ontstressen is tijd doorbrengen in de natuur.

De voordelen van de natuur

Meer tijd doorbrengen in de natuur is wetenschappelijk bewezen goed voor je gezondheid! Een aantal voordelen op een rij. Het helpt:

  • Stress te verlagen
  • Meer energie te krijgen
  • Je stemming en je zelfvertrouwen te verbeteren
  • Je concentratievermogen te verbeteren
  • Je creativiteit te verhogen

Meer de natuur in dus!

Grip op je leven begeleidt mensen met een zorgvraag in de natuur

Dit doen wij dan ook bij stichting Grip op je leven. Bij Grip begeleiden we zowel kinderen als volwassenen die zijn vastgelopen in hun leven, bijvoorbeeld op school of het werk. Dat kan te maken hebben met autisme, AD(H)D, een depressie of bijvoorbeeld door een burn-out. We helpen mensen tijdens de begeleiding om te ontspannen, en te ontdekken waar de knelpunten zijn waardoor ze vastlopen. Daar gaan we dan samen mee aan de slag, zodat ze hun plekje weer kunnen vinden in de maatschappij. Dat ontspannen doen wij onder andere in de natuur! Activiteiten vinden namelijk zoveel mogelijk buiten plaats. Denk daarbij aan het voeren en verzorgen van onze dieren, paardrijden, het onderhouden van ons moestuintje, het maken van een wandeling, een mountainbiketocht, of groenonderhoud bij verschillende instellingen.

Benieuwd of onze zorg bij je past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiebezoek!

Grip op je leven in Nunspeet helpt -door ervaringsleren met dieren en natuur- psychisch kwetsbare kinderen uit de regio Noordwest-Veluwe inzicht te krijgen in hoe ze zélf grip op hun leven kunnen krijgen en behouden.

Voor meer informatie kijk op www.stichtinggripopjeleven.nl.
Voor vragen, een vrijblijvend gesprek of oriëntatiebezoek neem je contact met ons op via [email protected] of 0341-434120 (di t/m vr van 09:00-12:00).
Grip op je leven is onderdeel van de Profila Zorggroep.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Grip op je Leven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen