Elektrisch aangedreven auto’s qua aantal in Harderwijk onder gemiddelde

Foto: ©Canva

In Harderwijk staan 22477 personenauto’s geregistreerd. Hiermee komt Harderwijk op de 119e plek van gemeenten met de meeste auto’s.

Elektrisch aangedreven auto’s

Van de 22477 zijn er 243 elektrisch en nog eens 248 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in Harderwijk 2,18% elektrisch of deels elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. Een en ander blijkt uit onderzoek van kennisplatform EVplan.nl.

Laadpunten

In de gemeente Harderwijk zijn er in totaal 178 laadpunten voor stekkerauto’s. Er zijn 96 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 80 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er 2 snellaadpunten beschikbaar in Harderwijk.

Laadpaaldichtheid

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,36%. Dat betekent dat er 3 elektrische auto’s per laadpaal in Harderwijk zijn. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal).

Laadpaal aanvragen

De verwachting is dat steeds meer inwoners in Harderwijk overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kun je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Harderwijk.

Over het onderzoek

EVplan.nl is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoekspagina www.evplan.nl/onderzoek/.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen