Dierenpartij en dierenbeschermers willen dat kamer verhuizing dolfijnen voorkomt

Foto: ©HNN

Het Dolfinarium wil dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen aan een Chinees pretpark verkopen. Hainan Ocean Paradise, een attractiepark dat nog niet open is voor publiek in het zuiden van China, wordt de nieuwe eigenaar van de dieren.

Dierenpartij stelt kamervragen

De PvdD stelt middels schriftelijke vragen aan de Kamer de deal aan de kaak. Ze willen dat het Dolfinarium een andere koers gaat varen en het zeezoogdierenpark moet zich meer gaan richten op educatie, zorgen voor grotere verblijven en meer attracties zonder dieren realiseren. Dat een deel van de dieren om die reden verkocht wordt aan een Chinees pretpark is voor de bewuste dieren geen verbetering. Volgens Frank Wassenberg, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, moeten ze daar wéér kunstjes gaan doen voor publiek. Volgens het Alex Tiebot, parkmanager van het Dolfinarium, zijn ze er in Harderwijk juist van overtuigd dat de dieren een nieuw, goed thuis krijgen.

Exportplannen

Als de dolfijnen op transport gaan naar China, kan dit alleen na goedkeuring van het ministerie van Landbouw. World Animal Protection wil dat Den Haag de export tegenhoudt. Het Dolfinarium kan niet anders dan dolfijnen verkopen. Zo ontstaat er meer ruimte voor de overgebleven dieren kan het park het geld gebruiken om te investeren in onder andere betere verblijven. Volgens de dierenbeschermers lijden dolfijnen in gevangenschap vaak aan rusteloosheid, agressie en depressie. De beste oplossing volgens World Animal Protection is dan ook om de dieren te verhuizen naar een afgezet stuk zee. Daar kunnen we dan leven zoals het zou horen. Met zwemmen, duiken en jagen. +

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen