“Actie ondernemen om overlast jongeren op strand en Wijde Wellen te voorkomen”

Foto: ©Still FB Wijde Wellen/Maximaal Sales

De VVD Harderwijk-Hierden is geschrokken van de escalatie het afgelopen weekend op het strandeiland en de Wijde Wellen.

Te laat en te weinig opgetreden

Vooral omdat er signalen zijn dat er te laat en te weinig is ingegrepen, wil de VVD de onderste steen boven krijgen met betrekking tot hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar voor de VVD is nog belangrijker dat er zo snel mogelijk actie ondernomen wordt om herhaling te voorkomen. Voor ondernemers en omwonenden is het belangrijk dat hun onrust en gevoel van onveiligheid zo snel mogelijk wordt weggenomen.

Gevoel van onveiligheid

Nu het project Wijde Wellen is gerealiseerd, is het gebied in combinatie met het strandeiland een absolute trekpleister in Harderwijk. Samen met de nieuwe boulevard trekt dit gebied dagelijks veel mensen die genieten van dit mooie stuk Harderwijk en vaak ook eten en drinken bij de horecagelegenheden in de omgeving. Uiteraard is het zo dat waar veel mensen samen komen, er soms vormen van overlast kunnen ontstaan. Een combinatie van het mooie weer, de unieke ligging van de Wijde Wellen en het strandeiland, onderlinge communicatie en de behoefte om elkaar te ontmoeten, zorgde er afgelopen vrijdag voor dat grote groepen jongeren samenkwamen in dit gebied. Helaas zorgde dit voor een dusdanige onveilige situatie en overlast, dat de politie rond middernacht in heeft gegrepen.

Ondernemers en omwonenden

‘Vanwege de overlast en de daaropvolgende escalatie hebben wij de volgende dag diverse gesprekken gevoerd met ondernemers en omwonenden’, aldus Maarten van Panhuis raadslid van de VVD. ‘Met die gesprekken wilden we vooral een goed beeld krijgen van wat er die avond gebeurd is, maar ook ondernemers en omwonenden laten zien dat we dit een onacceptabele gebeurtenis vinden’.

In toekomst voorkomen

Uit die gesprekken kwam een beeld naar voren dat er te laat en te weinig is ingegrepen door politie en Gemeente. Ook bleek in die gesprekken dat er onrust is over herhaling en weinig vertrouwen dat dit in de toekomst niet meer voor gaat komen, terwijl de drukste periode nog moet beginnen in dat gebied. De VVD vindt het vooral belangrijk dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen, om herhaling van deze ongeregeldheden te voorkomen. Daarom heeft de VVD-fractie het College gevraagd om een reflectie op de gebeurtenissen te geven en daarnaast zo snel mogelijk met een plan te komen, samen met de ondernemers, om de onrust bij ondernemers en omwonenden weg te nemen. ‘Met deze vragen willen we ook de ondernemers en omwonende duidelijk maken dat we dit niet tolereren en we ze steunen als ze geconfronteerd worden met dit soort ongeregeldheden’ geeft Maarten tot slot aan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Reacties