60-jarig huwelijk van bruidspaar Kramer-Prophitius

Foto: ©Maximaal Sales

Het diamanten echtpaar vierde met familie de heugelijke dag, toen burgemeester van Schaik hen een felicitatiebezoek bracht.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Kramer-Prophitius

Stinus Kramer, 4 september 1936 geboren te Harderwijk en Marie Prophitius, 8 februari 1941 geboren te Harderwijk. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens wandelingen langs de Molenweg in Hierden (daar wandelden de jongelui destijds). Ze zijn altijd in Harderwijk blijven wonen. Na de lagere school is de heer Kramer de opleiding bankwerker/smeden gaan volgen. Daarna heeft hij 2 jaar in de autotechniek en montage gewerkt bij garage Mastenbroek in Harderwijk. Vervolgens heeft hij 6 jaar bij Garage Woudenberg gewerkt (destijds nog aan de Vischmarkt gevestigd). Daarna moest de heer Kramer 1,5 jaar in dienst.

Chauffeur

Na de diensttijd is de heer Kramer chauffeur geworden bij Salomons Overveluwe. Later is hij bij hetzelfde bedrijf in het magazijn gaan werken, nog later in de expeditie voor de chauffeurs. In totaal heeft hij daar 37 jaar gewerkt. Dhr. Kramer is 33 jaar verbonden geweest aan de vrijwillige brandweer van Harderwijk, was ook duiker. Hij heeft nog een (koninklijke) onderscheiding gekregen voor zijn werkzaamheden bij de brandweer. Mevrouw Kramer heeft voorafgaand en na haar trouwen gewerkt in de huishouding. Meneer Kramer hobbies waren tijdens zijn werkzame leven zijn werk en de brandweer. Na zijn pensioen puzzelt hij graag (woordzoekers) en klaverjast hij op de PC. Mevrouw Kramer had niet veel hobbies, wel breien.

Dagelijks twee keer op bezoek

Mevrouw woont sinds enige tijd op Sonnevanck, waar ook het bezoek plaatsvindt ( in het restaurant). Meneer Kramer bezoekt haar dagelijks, Het echtpaar heeft drie zonen, allen getrouwd. Er zijn 6 kleinkinderen, 1 achterkleinkind. Er is een tweede achterkleinkind op komst. 1 Zoon woont in Harderwijk, 1 in Ermelo en 1 in Dronten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen