Gemeentebelang vindt Dolfinarium bij Harderwijk horen

Foto: ©Gemeentebelang

In het artikel over het Dolfinarium in de Stentor van 16 juni 2021 wordt duidelijk dat de lokale politiek achter het Dolfinarium staat. Gemeentebelang Harderwijk-Hierden is als oudste lokale partij in Harderwijk erg begaan met het Dolfinarium. Het park brengt onze gemeente al meer dan 60 jaar erg veel goeds.

Tand des tijds

Dat er wat moet veranderen aan de bedrijfsvoering in het park, blijkt uit de gemaakte rapportage. Bassins moeten worden vergroot en het park moet zich nog meer richten op educatie en spelend vermaak voor gasten. Mark de Lange, fractieondersteuner: “Dat dit niet van de ene op de andere dag geregeld kan worden, is logisch. Met deze wijzigingen is een enorm bedrag aan investeringen gemoeid. Wij vinden dat het Dolfinarium laat zien dat het zich bewust is van de koerswijziging en duidelijk laat merken dat het de leefomgeving van de dieren wil verbeteren. Als gemeente kunnen we daar niet zo heel veel aan bijdragen, de regels worden door (internationale) overheden opgelegd. Er is ook duidelijk een kentering te zien in het aanbod. Er zijn minder showelementen in het park, er wordt meer uitleg over het leven van de dieren gegeven, er verschijnen meer speeltoestellen voor bezoekers en er zijn een aantal dieren die over een aantal maanden zullen verhuizen.”

Ondersteuning vanuit gemeente

De Lange: “Dat het Dolfinarium al jaren in zwaar financieel weer verkeert, is erg vervelend. Onder de huidige eigenaar, Aspro Parks, is het lastig gebleken om goede jaarcijfers neer te kunnen leggen. Dit is niet iets wat alleen bij het Dolfinarium gebeurt. Meerdere dierentuinen in Nederland, maar ook in Europa, moeten alle zeilen bijzetten. Wij hopen dan ook dat Aspro Parks als eigenaar de juiste weg kan blijven bewandelen en voldoende mogelijkheden blijft benutten om het Dolfinarium te kunnen blijven exploiteren.” Als het aan Gemeentebelang ligt, gaat het college met de eigenaar in gesprek om te kijken of het helpt als we als gemeente het Dolfinarium financieel ondersteunen. Bert Holleman, raadslid: “Sinds de jaren ’60 heeft het Dolfinarium van Harderwijk een toeristische trekpleister gemaakt. Daar mogen we best wat voor terug doen. Mocht het park verkocht worden, dan gaan wij er van uit dat de nieuwe eigenaar het dierenpark ook blijft exploiteren als een dierenpark met bijbehorende recreatiemogelijkheden. Wij verwachten dan ook dat het college er alles aan zal doen om het Dolfinarium te behouden voor Harderwijk.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen