Ruime meerderheid voor voorstel VVD voor 52 extra betaalbare koopwoningen

Foto: ©Canva/Mark de Lange

VVD Harderwijk Hierden initieert voorstel voor 52 extra betaalbare koopwoningen tot 158.000 euro in het Waterfront.

Ruime meerderheid

Afgelopen donderdag is tijdens de raadsvergadering van 17 juni een voorstel aangenomen op initiatief van de VVD Harderwijk-Hierden, en mede ingediend door Harderwijk Anders, D66, PvdA, SGP en GB, waarmee opdracht is gegeven binnen Waterfront fase 3 nog eens 52 extra betaalbare woningen met een koopprijs tot 158.000 euro te realiseren. De VVD maakt zich voor deze zogenoemde plus variant al enkele maanden hard, omdat het College aanvankelijk voor een basis variant wilde kiezen zonder deze 52 woningen.

Starters kans

“De nood is te hoog,” aldus fractievoorzitter Menno Doppenberg (VVD). Hij vervolgt: “We moeten alle zeilen bijzetten om ons jongeren en starters in Harderwijk een kans te geven op de woningmarkt. Daar zijn met name deze woningen voor bedoeld. Wij zijn ontzettend blij dat ons voorstel hiervoor een meerderheid heeft gehaald, wat laat zien dat een meerderheid van de Raad nu ook van de ernst doordrongen is. We moeten niet bang zijn om te bouwen”. Uiteindelijk is het ontwikkelplan door bijna de volledige raad, behalve het CDA, gesteund.

Mobiliteitsvisie

Het voorstel vraagt ook om een mobiliteitsvisie om ervoor te zorgen dat er voldoende parkeergelegenheid is, of innovatieve wijzen van vervoer zoals deelauto’s. Daarnaast worden ook 25 sociale huurwoningen opgenomen in het programma, mits corporaties de grond hiervoor tegen marktprijzen aankopen zodat het ook financieel haalbaar is binnen het Waterfront project.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen