Verkeersveiligheid Ceintuurbaan nauwelijks gewijzigd na aanpassingen jaar terug

Foto: ©Harderwijk Anders

Vorig jaar is de Ceintuurbaan onder handen genomen. De renovatie en aanpassingen zouden onder andere de snelheid uit de Ceintuurbaan hebben moeten halen. Bewoners van de Fazantlaan geven aan nog steeds last te hebben van hardrijders.

Verkeersveiligheid Ceintuurbaan nauwelijks gewijzigd

Burak Özdemir, raadslid voor Harderwijk Anders: “Ik wil van het college weten of het op de hoogte is van de problemen en hinder die bewoners van de Fazantlaan hebben door te hard rijdende automobilisten. De aanpassingen hebben niet geleid tot een veiligere situatie op de Ceintuurbaan. Bewoners van de Fazantlaan blijven moeite houden met het oversteken van de Ceintuurbaan, zowel te voet als met de fiets en de auto. De middenberm heeft er niet of nauwelijks toe geleid dat ter plaatse snelheid wordt verminderd. De Ceintuurbaan wordt door de bewoners van de Fazantlaan nog steeds als  ‘racebaan’ ervaren.”

Integraal Veiligheidsplan

Özdemir: “Omdat we in het Integraal Veiligheidsplan aandacht hebben gevraagd voor het handhaven van de maximale snelheid op de Ceintuurbaan én omdat ‘verkeersveiligheid’ unaniem door de gemeenteraad is omarmd, vraag ik het college ook om te kijken of er maatregelen tegen de te hoge snelheid genomen kunnen worden. Bijvoorbeeld een extra aansluiting richting de Deventerweg, zo hoeven de bewoners van de Fazantlaan de Ceintuurbaan niet over te steken. Ook willen wij weten of de politie handhavend kan optreden. In ieder geval wollen we graag dat de situatie op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Fazantlaan nog een keer bekeken wordt.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties