Goedemorgen, het is vandaag woensdag 4 augustus

Foto: ©KNRM

Door Sam Fish – Het is vandaag de dag van de kustwacht. Op het Wolderwijd zien we ze sporadisch. Gelukkig maar. De kustwacht wordt hier voornamelijk ingezet bij vermissingen en werken vaak samen met de Reddingsbrigade. Daar hebben we een post van zitten aan het Veluwemeer, in Elburg.

Dagje op het water

Een dagje strand of op het water is heerlijk, zeker als het weer meewerkt. Maar het geeft ook een fijn gevoel dat er wordt opgelet door de kustwacht en de reddingsbrigade. Weten dat er een team zit dat een oogje in het zeil houdt. Dat maakt het dagje waterplezier nog beter.

Dag van de Kustwacht

En vandaag is het dus de dag van de kustwacht. De Kustwacht heeft geen eigen varende en vliegende eenheden. Deze zijn toegewezen door de samenwerkende ministeries of daarvoor zijn operationele overeenkomsten afgesloten met organisaties. Wij vinden daarom ook dat het daarmee ook de dag van de reddingsbrigade en de KNRM is, want ze doen allemaal fantastisch werk. Dus bij deze: “Bedankt!”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen