Woning splitsen moet gratis worden vindt Harderwijk Anders

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Harderwijk Anders wil dat de vergunning voor het splitsen van woningen gratis wordt. Op deze manier denkt de politieke partij een extra duit in het zakje te kunnen doen voor het verminderen van de woningnood.

Woning splitsen gratis

Raadslid Edwin Enklaar legt uit: “Harderwijk kent een beleidsregel die het splitsen van woningen mogelijk maakt. Met het oog op de wens van velen om wat kleiner te gaan wonen, kan het splitsen een oplossing zijn. Het splitsen is een ingrijpende verbouwing, dat al veel kosten met zich meebrengt. Ook moet er per situatie goed gekeken worden of het splitsen wel kan. Als de leges er vanaf gehaald worden, zal dat vast helpen om meer woningen te kunnen splitsen en dus meer mensen een dak boven het hoofd te bieden.”

Voorstel

Harderwijk Anders wil hiervoor bij de eerstvolgende raadsvergadering een voorstel voor doen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen