Urban Athletics op de Wijde Wellen in Harderwijk 

Foto:

Ook zo genoten van de Olympische atleten in Tokyo? Kom dan zaterdag 11 september een kijkje nemen op de Wijde Wellen in Harderwijk. Zelf een sprintje trekken of hordenlopen kan ook.

Urban Athletics

Op het terrein aan de boulevard, nabij het strandeiland wordt van 11.00 tot 14.00 uur het evenement Urban Athletics gehouden, ofwel atletiek midden in de stad. De Harderwijkse Atletiekvereniging Athlos werkt daarbij samen met sportmarketingbureaus Touché, Playmakers en de Atletiekunie. Voor corona deden al honderden kinderen, jongeren en volwassenen mee aan deze activiteit elders in Nederland en nu wordt de serie weer opgestart. De bedoeling van de Urban Athletics Serie is om atletiek onder de aandacht te brengen. Het is voor iedereen mogelijk daar aan mee te doen.

Voorproefje

Voor Athlos is het bovendien de opmaat naar het Nederlands kampioenschap atletiek voor masters – atleten vanaf 35 jaar – dat in 2022 in Harderwijk wordt gehouden. Op de Wellen ligt zaterdag een kunststof sprintbaan – met een start- en finishdoek – waar de onderdelen sprint en hordenlopen worden beoefend. Athlosatleten zullen daar tussen elf en twee uur demonstraties geven maar ook inwoners van Harderwijk en bezoekers kunnen hun krachten meten. Voor kinderen is er balstoten en volwassenen kunnen het kogelstoten proberen. Inschrijven kan ter plekke. Vooraf aanmelden kan ook, via de website urbanathleticsseries.nl.

AV Athlos

Belangstellenden kunnen zaterdag meer informatie krijgen over de atletiekvereniging. Op het Athlosterrein aan de Strokelweg zijn dagelijks trainingen voor alle leeftijdsgroepen en niveaus. Hardlopers en hordenlopers kunnen terecht op de 400-meterbaan en ook de andere atletiekonderdelen worden hier beoefend, zoals ver- en hoogspringen, kogelstoten en speerwerpen. In de sectie wegatletiek wordt getraind voor de wat langere afstanden (5, 10 km en halve en hele marathon). Athlos heeft ook groepen voor wandelen en nordic walking. Wie het eens wil proberen – bijvoorbeeld mensen die in coronatijd voor zichzelf zijn begonnen met hardlopen of die zijn geïnspireerd door de Olympische Spelen – kan de eerste weken zonder kosten meedoen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen