Leembergerhout afgezet en deels ontruimd na vondst 500 kilo vuurwerk in woning Harderwijk

Archieffoto
Archieffoto
Foto: ©Still YouTube

De melding in de vroege zaterdagochtend ging om een keukenbrandje. Brandweer en ambulance rukten uit.

Leembergerhout

De bewoner van een woning aan de Leembergerehout was in slaap gevallen tijdens het bakken van een eitje. Dit zorgde voor rookontwikkeling en werd gesignaleerd door buren. De brandweer wist na de instap in de woning de brand snel te blussen. De bewoner werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Tijdens de nacontrole door de woning, stuitte de brandweer op een veel groter probleem.

Erger

Het had een ramp kunnen worden voor de buurt. De bewoner van de woning had meerdere dozen met zwaar vuurwerk in zijn woning staat. “De man zorgt altijd voor een mooie show in de buurt tijdens oud en nieuw,” was een gehoorde opmerking die zaterdagochtend. De hoeveelheid vuurwerk had bij een uitbreiding van het keukenbrandje een forse explosie kunnen veroorzaken. De schade die dit had veroorzaakt, had voor veel buren niet te overzien geweest.

Onderzoek

Het onderzoek naar het vuurwerk werd gedaan door de politie en de Explosieven Opruimings Dienst van Defensie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen