Echtpaar Gerrit en Nies van den Brink – Van Schie krijgt de burgemeester op visite

Foto:

Maandag 4 oktober viert het echtpaar Van den Brink – Van Schie hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 4 oktober een felicitatiebezoek.

Het begin van hun relatie

Gerrit van den Brink is op 27 september 1937 geboren aan de Tabaksweg in Hierden in het huis waar het echtpaar nu ook woont. Nies van Schie is op 29 mei 1941 geboren in de binnenstad van Harderwijk. Zij hebben elkaar leren kennen via het zogenaamde “rondjes lopen” in de stad. Niet lang na hun kennismaking vertrok Gerrit als marinier voor een jaar naar Curacao. Door brieven schrijven hebben ze elkaar beter leren kennen en bij terugkomst in Nederland was de verkering dik aan.

Werken en boerderij

Gerrit heeft het grootste deel van zijn werkende leven bij de zuiveringschap in Harderwijk gewerkt. Naast zijn werk daar, was hij druk op de boerderij van zijn ouders. Zelf hield hij ook altijd wat vee als hobby. Een andere grote hobby was voetbal. Hij is jarenlang betrokken geweest bij VV Hierden als voetballer, leider en bestuurslid. Een groot deel van zijn kleinkinderen heeft ook gevoetbald (en voetbalt nog) bij de Hierdense club, waarvan hij nog steeds lid is.

Lekker tuinieren

Inmiddels heeft Gerrit geen vee en moestuin meer, maar hij is nog altijd druk in de weer in zijn tuin met grasmaaien en snoeien. Eén keer in de twee weken verzorgt hij samen met de mannen van het klusteam de tuin van kerkgebouw het Visnet.

Winkelmedewerkster

Nies heeft tot haar trouwen gewerkt in de winkel van Wajer. Zoals vroeger gewoon was, stopte ze met werken na haar trouwen en zorgde voor het huishouden van het gezin. In 2011 werd Nies ernstig ziek. Er werd Non-Hodgin bij haar vastgesteld en zij heeft wekenlang in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gelegen. Gelukkig hebben de behandelingen geholpen en is zij volledig genezen. Nies hobby is zingen. Als meer dan 65 jaar is zij lid van Het Hierder Zangkoor.

Het echtpaar kreeg een zoon, die tijdens de geboorte overleed. Daarna kregen zij drie gezonde dochters. Alle drie dochters zijn getrouwd en wonen in Harderwijk. Het echtpaar heeft 9 kleinkinderen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen