De Harderwijkse Laura start een vanavond een doneeractie om geld in te zamelen voor een kankermedicijn

Foto: ®Eigen foto

Op de 34ste verjaardag van Kerwin kregen hij en zijn vrouw te horen dat hij de diagnose NEC-kanker heeft.

Help jij ook mee?

Vanavond, 13 oktober, start een veiling die duurt tot en met zaterdag 16 oktober. De veiling is via Instagram. Het is een veiling met toffe items, waaronder een Weber, FIRA wonen cadeaubon én nog veel meer. Zie hiervoor de Highlights op de pagina. Binnen no-time waren er Harderwijkse ondernemers die mee wilden doen. Op de producten in de veiling kan worden geboden en de opbrengst gaat honderd procent naar de vrienden van Laura toe. Inmiddels is er al €30000 opgehaald.
De veiling is niet het enige waarmee ze geld gaat ophalen. Op 31 oktober bezorgen Laura en haar man Halloween-ontbijtjes. De opbrengst hiervan gaat ook 100% naar de behandeling van Kerwin.

Jonge vader

Hun zoontje was toen 2,5 maand oud. Als de enige beschikbare behandeling van maximaal 6 chemokuren zou aanslaan had hij nog enkele maanden te leven. Nadat hij was uitbehandeld ging hij snel achteruit en zou de eerste verjaardag van ons zoontje tot groot verdriet niet meemaken. Dankzij een intensieve medische zoektocht, hebben ze Kerwin op zijn laatste kracht in het vliegtuig naar Spanje gehesen. Daar is hij behandeld met immunotherapie. Direct waren er geweldige resultaten. Dankzij deze behandelingen heeft hun zoontje 2,5 jaar later nog steeds zijn papa. Zijn beste maatje.

Resistent

Tot groot verdriet is onlangs echter gebleken dat de tumor resistent is geworden voor de immunotherapie. Hierdoor is de kanker weer agressief aan het groeien wat wederom een zeer korte levensverwachting betekent als de resistentie niet wordt doorbroken. Zo hebben ze door het Belgische biotech bedrijf myNEO de meest uitgebreide DNA, RNA en bloedanalyse laten uitvoeren, waarmee een gepersonaliseerd kankervaccin gemaakt kan worden. Kort gezegd hebben zij de eigenschappen/ mutaties gevonden die alleen op de tumor voorkomen en dus niet op gezonde cellen. Als je deze in een vaccin verwerkt kan je je immuunsysteem sturen naar de foute cellen, die ze moeten opruimen. Dit is de toekomst van kankerbehandeling.

Blog

Meer lezen over onze bizarre medische zoektocht en deze veelbelovende behandeling? Ze hebben het beschreven in de blog: Navigeren door de wereld van oncologie.  Het behandelplan (zie blog post: Gepersonaliseerd kankervaccin) klinkt volgens de behandelende oncologen veelbelovend. Ze hebben er samen met myNEO veel vertrouwen in. Het academische Erasmus MC wil zelfs over onze schouder meekijken en op de hoogte blijven van de resultaten. De laatste hindernis is het financiële plaatje. 89.000 euro.

Reacties