Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt verder

Foto: ©Martin Weijmer/All In One Fotografie

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag gestegen tot 1573, bijna een verdubbeling vergeleken met twee weken geleden. Het aantal inwoners uit Harderwijk dat is opgenomen blijft laag.

Aantal ziekenhuisopnames stijgt

Afgelopen etmaal kwamen er 83 Covidpatiënten bij, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Precies één jaar geleden lagen er 2295 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Bij het huidige oplopende tempo kan dat niveau binnen enkele weken weer bereikt zijn.

Coronapatiënten

Volgens het LCPS liggen er nu 1247 mensen op een verpleegafdeling die worden behandeld vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 62 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten toe met 21 tot 326. In de afgelopen 24 uur werden er 153 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 35 nieuwe patiënten opgenomen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen