Laaggeletterdheid tegengaan door het programma “De bibliotheek op school”

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De gemeenteraad heeft bij de behandeling van de begroting een voorstel van meerdere fracties aangenomen om de Bibliotheek op School flink uit te breiden.

Laaggeletterdheid tegengaan

Dit is een programma van de bibliotheek, waarin zij samen met de basisschool laaggeletterdheid aanpakken. De bibliotheek vervult een belangrijke rol in Harderwijk bij de taalontwikkeling en de bestrijding van laaggeletterdheid. In het programma “de Bibliotheek op school” werken ze samen met basisscholen aan het bevorderen van lezen. De basisscholen in Harderwijk die nu al gebruik maken van het programma zijn hier erg tevreden over.

Uitbreiding budget

Om dit programma op alle scholen in Harderwijk en Hierden te bieden was het noodzakelijk om het budget uit te breiden. De gemeenteraad had daarom voor de zomer al aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om hier een plan van aanpak voor te maken. Dat ligt er inmiddels, maar daar was wel geld voor nodig.

Focus op scholen

Fractievoorzitter Wilco Bos van de PvdA: “We zijn blij dat het college een gedegen aanpak heeft opgesteld, waarmee de bibliotheek alle scholen in Harderwijk en Hierden die mee willen doen ook daadwerkelijk kan helpen. Er wordt ook gefocust op de scholen waar deze aanpak de meeste meerwaarde heft. Fijn dat de gemeenteraad hier unaniem achter is gaan staan!”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen