Boeiende kandidatenlijst voor GR2022 van ChristenUnie Harderwijk

Foto: ©ChristenUnie

“Een diverse en mooie lijst van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Met hen ga ik met plezier de campagne in en met zeker 5 van hen hoop ik een goede fractie te vormen”, zegt lijsttrekker en huidige fractievoorzitter Mirjam Driest – Wijnholds.

Lijst en programma

Dinsdagavond 30 november zijn de leden van ChristenUnie Harderwijk-Hierden online bij elkaar gekomen en hebben ze unaniem ingestemd met de kandidatenlijst van 30 namen. Ook het verkiezingsprogramma, met onderwerpen die de ChristenUnie van belang acht voor de bloei van de stad Harderwijk en met aandacht voor elke inwoner, ontving instemming. Het motto van campagne en programma luidt ‘Samen recht doen’ en dat wil ChristenUnie Harderwijk-Hierden. “Samen recht doen aan de Harderwijker, aan de stad, aan elkaar”, vat Mirjam samen. Zij is eind april 2021 al benoemd tot lijsttrekker van de gemeenteraadsverkiezingen.

Blij

Voorzitter Maarten van de Fliert: “Het bestuur is heel blij met deze lijst, vooral met de diversiteit: jonger-ouder, ervaring-minder ervaring, man-vrouw, (kerkelijke) achtergrond en maatschappelijke betrokkenheid en bewoners in bijna alle wijken van de stad en van Hierden. Het worden boeiende verkiezingen waarbij wij voor 6 zetels gaan.” Maarten van de Fliert benadrukt: “We zijn verheugd met Mirjam Driest-Wijnholds op nummer 1 en haar bereidheid om zich opnieuw vier jaar in te zetten in de Harderwijker Raad met haar ervaring en expertise. Een aanwinst voor de stad. Verder is de Top10 een mooie groep van jong-oud en ervaring-minder ervaring. De oudste is 66 jaar, de jongste 19.” De oudste, Fenneke Fredrikze-Roetman, zegt hierover: “Ik heb mijn werkzame leven beëindigd om tijd te hebben voor dit politieke werk en er te zijn voor de generaties boven, naast en onder mij. Ik hoop dat ik altijd die ene op het oog heb, die minder goed mee kan in de maatschappij.”

Jongsten

Ruben van der Veen, op plek 8 en de op een na jongste van de lijst, zegt: “Als geboren en getogen Harderwijker ben ik al 21 jaar verbonden met Harderwijk. Op de middelbare school ontstond de wens om mijn steentje bij te dragen aan de samenleving. De politiek is in mijn ogen hiervoor het perfecte middel, onder meer om mij in te zetten voor een duurzamer Harderwijk met ook meer betaalbare woonruimte voor jongeren.”

De jongste op de lijst, op plek 9, is Elisha Veldman: “Al 19 jaar in Harderwijk ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in politiek en maatschappelijke vraagstukken. Ik wil me graag sterk maken voor het welzijn van jongeren in de stad. Ook zet ik mij in voor duurzaamheid, zodat ook de volgende generatie mag genieten van een leefbaar Harderwijk en Hierden.”

Wethouder

Tenslotte is de nummer 7 op de lijst, Marcel Companjen, de kandidaat-wethouder als de ChristenUnie in het college kan plaatsnemen. Daarover zegt hij: “Na 16 jaar raadslid te zijn geweest voor de ChristenUnie, ben ik inmiddels bijna 4 jaar wethouder. Mijn werk is nog niet af, vandaar dat ik er graag nog 4 jaar aan vastplak.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen