Terugroepactie Graze Salt & Pepper vanwege teveel ethyleenoxide

Foto:

Unilever waarschuwt dat er mogelijk resten Ethyleenoxide zitten in Graze Salt & Pepper.

Terugroepactie Graze Salt & Pepper

Omdat er meer residuen in zijn aangetroffen dan wettelijk toegestaan start het bedrijf een terugroepactie. De terugroepactie geldt voor de volgende twee producten:

  • Graze Salt & Pepper in verpakking 28 gram met THT-datum 25/07/2022 en EAN code 8710522728505
  • Graze Salt & Pepper in verpakking 128 gram met THT-datum 19/07/2022 en EAN code 8710522728468

Wat is er aan de hand?

In deze twee verpakkingen kunnen te veel resten Ethyleenoxide zitten. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel in de EU verboden, maar wordt daarbuiten nog wel gebruikt. Ethyleenoxide wordt echter als kankerverwekkend beschouwd en is daarom verboden.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk voor de gezondheid, maar als men over een langere tijd grote(re) hoeveelheden ethyleenoxide binnenkrijgt dan is er wel risico voor de gezondheid.

En nu?

Als u de genoemde verpakkingen Graze Salt & Pepper heeft, dan wordt u dringend aangeraden om het product weg te gooien of terug te brengen naar de winkel waar u het product heeft gekocht. Ook wordt u gevraagd om contact op  te nemen met Graze via de Graze Careline via de website, of telefonisch via 0800 – 0223 266 (gratis).

Meer info

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie? Neem dan contact op met Unilever.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Het bericht Terugroepactie Graze Salt & Pepper vanwege teveel ethyleenoxide verscheen eerst op Apeldoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen