Deze 10 partijen doen mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Harderwijk

Foto: ©HNN

Tien partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Harderwijk op 14, 15 en 16 maart 2022.

Deze 10 partijen

Bij alle partijen klopten de aan te leveren stukken. Het zijn de 9 bestaande partijen die nu ook al één of meer zetels in de gemeenteraad hebben. Er heeft zich een nieuwe partij ingeschreven. Dit is Heel Harderwijk. Doordat deze partij na de tenaamstellingsdatum is aangemeld, verschijnt hun naam niet op de kandidatenlijst, maar staan zij erop als Blanco (Looman, P).

1 kleine correctie

Het centraal stembureau van de gemeente Harderwijk heeft dat bekend gemaakt, nadat partijen zich hadden ingeschreven en het centraal stembureau onderzoek had gedaan naar de kandidaten. Er moest ambtshalve 1 correctie uitgevoerd worden. Bij Gemeentebelang. Deze partij heeft zich 32 jaar geleden laten registreren met hoofdletters en is deze keer bij het centraal stembureau ingeleverd met kleine letters.

De volgende kandidatenlijsten zijn ingeleverd

Partij Lijsttrekker Zetels Kandidatenlijst
ChristenUnie Mirjam Driest -Wijnholds 5 30
Harderwijk Anders Henk Vermeer 6 30
Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) Wilco Bos 2 26
D66 Martijn Pijnenburg 3 25
GEMEENTEBELANG HARDERWIJK/HIERDEN Bert Holleman 1 21
Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) Jan van Panhuis 1 12
CDA Wilco Mazier 4 29
GROENLINKS Wietske Hollanders 1 23
VVD Menno Doppenberg 6 28
Blanco (Looman, P) Peter Looman 0 6

Het proces-verbaal van de zitting (PDF, 295 KB), de kandidatenlijsten en de ondersteuningsverklaringen van de lijst Blanco (Looman, P) liggen tot vrijdag 4 februari 2022 10.00 uur ter inzage in de Stadswinkel op de Havendam 56.

Openbare zitting centraal stembureau

Op vrijdag 4 februari beslist het centraal stembureau de geldigheid van de kandidatenlijsten, de handhaving van de daarop vermelde kandidaten en de geplaatste aanduiding. Ook worden de lijsten dan genummerd. De zitting is om 10.00 uur (in plaats van de eerder gecommuniceerde 16.00 uur). Deze zitting is openbaar.

Volg de zitting online

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen