Feline Kruishaar wint de voorleeswedstrijd in Harderwijk

Foto:

Feline Kruishaar van Basisschool Wolderweide uit Harderwijk vorige week de plaatselijke voorleeswedstrijd, die de bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd heeft, gewonnen.

Online voorronde

De wedstrijd vond dit jaar online plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd die via Zoom werd gehouden. De winnaar zal binnenkort Harderwijk vertegenwoordigen in de halve finale. Misschien wordt Feline wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Jury

De 16 kandidaten werden online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de  beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Annemarie Muller kort aan het online aanwezige publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Wethouder de Jong, Danielle Wetters van de Bruna Harderwijk en voormalig dorpsdichter Henk Ruiter hadden er als juryleden een flinke taak aan maar waren ook zeer te spreken over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen.

Feline naar halve finale

Feline Kruishaar vond het erg spannend vertelde ze maar daar was tijdens het voorlezen niks van te merken. Feline las een fragment voor uit het boek ‘De dikke billenbijters’ van Rindert Kromhout. De jury vond dat ze vol passie en met oog voor details voorlas. Ze las zeer interactief voor en nam de luisteraars echt mee. Feline zal één van de 9 deelnemers zijn aan de halve finale meedoet die dit jaar in Cultura Ede plaatsvind.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen