Hoogste punt Kop van de Bakens, Harderwijk

Foto: TBI

Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk bestaande uit TBI ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, vierden vorige week het hoogste punt van de Kop van de Bakens te Harderwijk.

Hoogste punt

Samen met de toekomstige bewoners en Gemeente Harderwijk, werd het hoogste punt van de Kop van de Bakens gevierd. De Kop van de Bakens is een ontwikkeling van 125 zeer gevarieerde appartementen tegenover Jachthaven De Knar en markeert de afsluiting van de Waterstadboulevard. De bouw startte in april 2021. Het appartementengebouw kenmerkt zich door de grote variatie aan woningen, de markante geveluitstraling en de iconische toren. De architectuur is van de hand van architect Marco Rats en Marianne Loof van LEVS Architecten.

Met de boot

Op maandag 23 mei stapten de toekomstige bewoners aan boord van boot Jacqueline om richting het project Kop van de Bakens te varen. Met uitzicht op het project lag de boot stil zodat wethouder Bert van Bijsteren de feestelijke handeling kon verrichten. Een bijzonder moment voor de toekomstige bewoners. Zij ontmoetten elkaar tijdens de boottocht voor de eerste keer. Want de start van de bouw werd tijdens de coronaperiode digitaal gevierd.

Nog een krap jaar

Na de speeches van Casper Grondel (Adjunct directeur Synchroon) en Bert van Bijsteren werd het glas geheven op een voorspoedige voortzetting van de bouwactiviteiten. De verwachting is dat de woningen tussen eind 2022 en begin 2023 worden opgeleverd aan de bewoners.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen