Harderwijk Anders wil klankbord woningzoekenden Weiburg

Foto:

Dinsdagavond waren onze raadsleden Gert Vasse, Christel van der Stouw en Henk Vermeer op bezoek bij de informatieavond over het plan Nieuw-Weiburg.

Goede gesprekken

Tijdens dit werkbezoek gingen we in gesprek met leden van de klankbordgroep (omwonenden), met vertegenwoordigers van Landstede, met projectontwikkelaars BPD en Veldboom en de betrokken medewerkers van de gemeente Harderwijk. Harderwijk Anders wil naast een klankbordgroep voor omwonenden ook een aparte klankbordgroep instellen voor mensen die een woning zoeken en mee willen praten over de invulling van het gebied (soort huizen, parkeerbeleid, groen etc) en zal hier komende week een voorstel voor naar de raad sturen.

Sociale huur

We hebben zo een goed beeld gekregen van de plannen en kijken uit naar concrete plannen. Hier kunnen tussen de 800 en 1500 mensen gaan wonen! Een belangrijk project dus gezien de grote behoefte aan woonruimte. De raad wil hier betaalbare koopwoningen laten bouwen voor lage inkomens en middeninkomens en 30% van het programma moet bestaan uit sociale huurwoningen. Er was informatie over ideeën rond Duurzaamheid (groen en energie), Mobiliteit (verkeer en parkeren), relatie Wonen en andere functies (onderwijs, commercieel) en de gewenste beeldkwaliteit. Oftewel hoe gaat het er uitzien qua vorm en hoogtes.

Over een jaar

In december moeten de uitgangspunten van het plan worden vastgesteld om half 2023 een samenwerkingsovereenkomst met de projectontwikkelaars te kunnen sluiten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen