Demonstratie vanavond gaat door met aangepaste route

Foto: ©Politie.nl

Burgemeester Van Schaik van Harderwijk heeft zojuist in overleg met politie en openbaar ministerie besloten dat de demonstratie van Nederland in Verzet vanavond door kan gaan.

Aangepaste route

Om veiligheidsredenen zal de route van de demonstratie niet langs de woningen van minister Van der Wal en Norbert Dikkeboom gaan, in tegenstelling tot eerdere aankondigingen van de organisatie. Met de organisatie worden vanmiddag voorwaarden en route overlegd en afgesproken. Rond 16.00 uur vanmiddag worden deze op de gemeentelijke website gepubliceerd.

Noodverordening

“Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een groot goed. Ik zal daarom meewerken aan het toestaan van een demonstratie binnen onze gemeentegrenzen. Er is mij, met de onrust eerder deze week in Hierden nog vers in het geheugen, veel aan gelegen de openbare en orde en veiligheid te waarborgen”, aldus burgemeester Van Schaik. Daarom wordt vandaag om 16.00 uur een noodverordening van kracht voor de hele gemeente Harderwijk. De verordening blijft van kracht tot 2 juli om 4.00 uur in de ochtend. Dit geeft de politie de mogelijkheid om, wanneer dat nodig is, preventief te fouilleren. En de politie kan mensen verzoeken de gemeente Harderwijk te verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen