CCNV-goed doel actiedag op 16 september

Foto: ©Google MAps

Inmiddels hebben we al een aantal jaar een mooie gewoonte op het CCNV. Aan het begin van het schooljaar kiezen we één of twee goede doelen uit waar wij ons dat jaar voor inzetten. Dit schooljaar zijn het er twee.

Oekraiënse gezinnen met kinderen/jongeren

Ten eerste willen we hulp bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne, en dan met name gezinnen met kinderen/jongeren in Harderwijk en Ermelo. Onder hen zijn kinderen (en volwassenen) die niet de mogelijkheid hebben (gehad) om te leren lezen en schrijven. Daarom willen we als CCNV projecten financieren die de geletterdheid van deze vluchtelingen trachten te verbeteren.

Careander over Grenzen

Het tweede goede doel is de stichting Careander over Grenzen, dat een project voor mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Europa ondersteunt. Dat project is van stichting Maine Dibace in Targu Mures, Roemenië, dat een dagactiviteitencentrum voor jongeren en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking beheert. Graag zouden we voor het dagactiviteitencentrum, dat relatief klein is en waar het door de steeds warmere zomers vaak ontzettend warm is, airco’s financieren.

Actiedag op 16 september

Om geld in te zamelen organiseren we op vrijdag 16 september een actiedag voor de hele school. Zo gaan de brugklassen een obstakelrun doen, doet klas 2 vrijwilligerswerk in Harderwijk en omgeving en gaan de derdeklassers sponsorbowlen bij Bowling Harderwijk. De vierde klassen en vwo 5 doen een groepsescape op school, en de examenklassen gaat naar de binnenstad van Harderwijk en Ermelo voor een pubquiz.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen