Anneke Morsink geeft stokje Altiora door aan Monicka Vonk

Foto:

Anneke Morsink van Altiora Uitvaartzorg in Ermelo geeft het stokje door aan Monicka Vonk. Dat schrijft zij in haar nieuwste column.

Van Oud naar Nieuw

Aan het einde van het jaar word ik toch altijd wat weemoedig. Wat is er weer veel gebeurd dit jaar. Naarmate je zelf ouder wordt vallen er steeds meer lieve mensen om je heen weg. Ik herinner mij mijn moeder. Zij was de jongste uit een gezin met 6 kinderen. Iedereen om haar heen stierf en zij was de allerlaatste. Op het eind van haar leven was ze best eenzaam. En wij konden dat als kinderen niet opvullen. Herinneringen van vroeger kon ze vertellen, maar niet langer delen met haar broers en zussen. Ook haar vriendenkring dunde uit. Toen zij zelf haar ogen sloot, was haar generatie voorbij. Een tijd van komen en een tijd van gaan. Elk jaar houdt mijn familie een nieuwjaarsbijeenkomst voor het hele nageslacht. En dat zijn er nog al wat! Ook mijn neven en nichten hebben inmiddels kinderen. De familieboom blijft groeien!

Van oud naar nieuw. En dat geldt ook voor Altiora. Ik geef het stokje door aan Monicka Vonk, zij gaat ons uitvaartbedrijf voortzetten. En daarmee heb ik een volwaardige opvolgster gevonden. Het was een lang proces, want je wilt het beste voor datgene wat je zo dierbaar is. Natuurlijk blijf ik zichtbaar en ben ik waar nodig. De vrouwen van Altiora blijven staan waar we voor staan. Neemt niet weg dat ik meer tijd hoop te krijgen voor mijn gezin. Carpe Diem. Laten we leven en vieren, zeggen mijn man en ik tegen elkaar. Een trouwdag, een verjaardag, jubilea, samenzijn met familie en vrienden. Hoe belangrijk is dat.

Wist u dat Altiora dit jaar haar 20-jarig bestaan viert? We hebben de tuin voor het Afscheidshuis helemaal opnieuw aangelegd en de verlichte keien geven een warme sfeer weer. Licht en warmte… vooral in donkere dagen. En zo gaat ook De Hooge Riet van oud naar nieuw. Hoe fijn is het dat het Afscheidshuis straks omringd wordt door de levenden.

Lieve mensen: wij wensen u goede kerstdagen en bovenal een gezond en blij nieuw jaar. Laten we blijven omzien naar elkaar…

Anneke Morsink, Altiora Uitvaartzorg

Reacties

Cookieinstellingen