Help de vlinders en wilde bijen in Harderwijk en Hierden

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken. Inwoners van Harderwijk en Hierden met een kleinere tuin in de bebouwde kom kunnen deze dieren helpen door het neerzetten van aantrekkelijke planten. De gemeente Harderwijk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bieden daarom gratis bij- en vlindervriendelijke planten aan.

Planten voor insecten

Hoe leven vlinders en wilde bijen en wat hebben ze nodig? Bepaalde boompjes en struiken zijn extra aantrekkelijk voor vlinders en wilde bijen. Deze biologische planten worden vanaf maandag 23 januari gratis aangeboden op de website van SLG. Inwoners kunnen hun tuin zo snel omvormen tot een insectenparadijs. Wees er snel bij want op is op! Op de website staat ook informatie wat inwoners nog meer kunnen doen om de biodiversiteit in hun tuin te verhogen. Denk aan maatregelen als een rommelhoekje in de tuin of het maken van een insectenhotel.

Aanmelden

Mensen die vlinders en wilde bijen willen helpen in hun tuin kunnen zich aanmelden voor beplanting via slgelderland.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen