Harderwijks Mannenkoor organiseert eerste jubileumevenement

Foto: ©Harderwijks Mannenkoor

Het Harderwijks Mannenkoor houdt op donderdag 16 maart de eerste jubileumactiviteit.

Open repetitie Harderwijks Mannenkoor

Het jaar met jubileumevenementen is van start gegaan. Als eerste vindt een jubileumrepetitie plaats in de Catharinakapel aan het Kloosterplein in Harderwijk. Deze bijzondere repetitie begint om 20.00 en duurt tot 22.00 uur. De entree is vrij toegankelijk en je kunt komen en gaan wanneer je wil. Kom je ook?

Elvis Presley en Jimco Zijlstra

Het koor staat onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. De zangers repeteren zowel indrukwekkende à capella liederen als bekende songs van Elvis Presley. Belangstellenden kunnen op deze avond zien en luisteren hoe dit instuderen gaat. Hopelijk kan de diepe bas Theo Gerritsen zijn solostem ook laten horen. In de pauze is er gratis koffie/thee met iets lekkers. Ze oefenen voor het feestelijke Jubileumconcert dat pas komt op zaterdag 4 november in het Theater Harderwijk. De repetitie van deze avond is mogelijk gemaakt door Rabobank Randmeren.

Harderwijks Mannenkoor is 100 jaar

In 1923 oefende een groep mannen om te zingen bij de viering van het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina op 31 augustus 1923. Eén van de oefenrepetities was in de openlucht op de vroegere werf van houthandel Arendsen, op deze plaats is nu de Houtwalgarage. Er waren toen redelijk wat luisteraars op de Frieschegracht aanwezig, maar ook rumoer veroorzakende jeugd dat de kranten haalde. Ter herinnering daaraan was het oorspronkelijk plan om een jubileumrepetitie onderin de Houtwalgarage te houden. Dit is immers een historische plek in de oprichtingstijd van het Mannenkoor. Om veiligheidsredenen kon dit niet doorgaan. Daarom is nu gekozen voor de hier dichtbij gelegen historische Catharinakapel.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen