De Gouden IJscreatie 2023 is voor Hilde van Maanen van Patrijs

Foto: ©Ambachtelijk Ijscentrum

Dit jaar gingen 12 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. De ijscreatie van Van Maanen is gebaseerd op duizend laagjes, zoals de laagjes bladerdeeg bij een tompouce.

Ijssalon van het jaar?

In 2016 werd ze al bekroond tot MasterChef Holland. En nu viel Hilde van Maanen (Patrijs in Harderwijk) weer in de prijzen: de titel De Gouden IJscreatie 2023 is voor haar. Tweede werd IJssalon Florence in Nederweert de derde plaats is voor IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop. De top-3 is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2023.

Ijscreatie

Dit jaar gingen 12 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. De ijscreatie van Van Maanen is gebaseerd op duizend laagjes, zoals de laagjes bladerdeeg bij een tompouce. Uiteraard werd het stracciatella-ijs verwerkt in de creatie. De smaak van dit ijs is zowel romig als knapperig en dat werd de basis voor alle ingrediënten van deze heerlijke creatie. De knapperige koeklaagjes werden afgewisseld met stracciatella-ijs, een sorbet van pure chocolade uit Tanzania, het zoetje en frisje van bloedsinaasappel, pure chocolade crumble, geroosterde melkchocolade ganache aangevuld met Bergamot. Het geheel werd afgewerkt met druppels van olijfolie, basilicum en lime caviar.

Wel of niet meedoen?

“Ik heb best getwijfeld om mee te doen met deze wedstrijd, want het is altijd druk zo aan het begin van het seizoen” zegt Van Maanen behouden. “Toch heb ik me in december ingeschreven om voor de eerste keer mee te doen. Om dan ook als 1e te eindigen, was echt zo niet verwacht” vervolgd ze verwonderd. “De komende maanden worden spannend, maar uiteraard gaan we daar ook met z’n allen voor!” bron: Ambachtelijk IJscentrum via nijkerk.nieuws.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen