Paaszang aan de haven van Harderwijk

Foto: ©Paaszang HArderwijk

Op zondagmiddag 9 april, eerste Paasdag, zal weer de traditionele Paaszang plaatsvinden aan de haven, georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Harderwijk.

Paaszang

De muziek wordt verzorgd door I4U Music onder leiding van Manon Companjen en de overdenking door ds. Johan het Lam. Iedereen is van harte welkom om deze gezamenlijke paasviering mee te maken en mee te zingen met klassieke paasliederen tot eer van de opgestane Heer.

Pasen

Pasen is een christelijke feestdag die de opstanding van Jezus Christus uit de dood herdenkt, zoals beschreven in het Nieuwe Testament van de Bijbel. De feestdag wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan die plaatsvindt op of na de lente-equinox (de eerste dag van de lente op het noordelijk halfrond), wat meestal valt tussen 22 maart en 25 april. Voor veel christenen heeft de feestdag zowel een religieuze als culturele betekenis, en het wordt gekenmerkt door het bijwonen van kerkdiensten, deelname aan paaseierenjachten, het geven van cadeaus en het genieten van speciale maaltijden met familie en vrienden. Het paasseizoen omvat ook de viering van de Goede Week, die de gebeurtenissen herdenkt die leiden tot de kruisiging en opstanding van Jezus en culmineert in de Paaszondag.

Meer info

Het evenement zal plaats vinden op 9  april van 14.30 uur tot 15.30  uur aan de haven naast de molen op de oude scheepshelling “Veluvia”. U kunt in de buurt parkeren, maar we raden u aan om met de fiets te komen. Voor meer info zie de website

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen