Uw huis of tuin verduurzamen? Plan nu een duurzaam coach- of adviesgesprek aan huis

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Kunt u hulp gebruiken bij het verduurzamen van uw huis of tuin? Boek dan, kosteloos, een afspraak  met een tuincoach, energiecoach of energieadviseur via www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

Eindeloze mogelijkheden

Iedereen die zijn woning en leefomgeving wil verduurzamen kan met allerlei vragen zitten. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. “Waar moet ik beginnen, in welke volgorde en wat gaat het kosten?” Bij het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe kunnen inwoners terecht voor onafhankelijke informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van de woning, tuin en omgeving. Soms is het fijn om rechtstreeks met iemand van gedachten te wisselen, dat kan met een coach of adviseur.

Boek kosteloos een tuincoach of energiecoach

Inwoners uit de gemeente Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen een afspraak boeken via www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl. Bijvoorbeeld om de tuin of het balkon aan te passen zodat er bij veel regen, hitte of droogte geen overlast is. Daar denkt de tuincoach over mee. Of om de energierekening te verlagen, inzicht te krijgen in het energieverbruik, minder CO2 uit te stoten of het comfort in een woning te verhogen. Daar kan een energiecoach goed bij helpen. Een coachgesprek kost u niets.

Tuincoach

Een tuincoach vertelt bijvoorbeeld hoe men regenwater kan opvangen, welke planten en bloemen geschikt zijn voor de tuin of balkon en hoe het voor dieren een fijne plek wordt. Er is een subsidie beschikbaar voor veel maatregelen. De tuincoach weet er alles van en helpt inwoners graag op weg.

Energiecoach

De energiecoach komt bij inwoners thuis om vragen te beantwoorden en praktische tips te geven. Bijvoorbeeld over extra isolatie, waarom ventileren zo belangrijk is, hoe de CV-ketel in te stellen om gas te besparen en hoe men water kan besparen met douchen.

Inwoners helpen mede-inwoners

De coaches van Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe zijn mede-inwoners uit de zeven gemeenten met een grote passie voor duurzaamheid. Zij zetten zich vrijwillig in om andere inwoners te helpen bij vragen over duurzaamheid. In een gesprek van ongeveer 1 tot 1,5 uur kijken zij mee naar de situatie, geven zij antwoord op vragen en tips om bewoners verder te helpen.

Onafhankelijk energieadvies

De (lokale) energieadviseurs zijn onafhankelijk en geven een eerlijk advies over de mogelijkheden voor het verduurzamen van woningen. Zij zetten zich in omdat zij duurzaamheid belangrijk vinden en andere inwoners graag willen helpen met hun expertise hierin. Dankzij hun advies komen inwoners niet voor verrassingen te staan en kunnen inwoners maatregelen in een logische volgorde nemen. Bijvoorbeeld eerst een dakrenovatie en daarna pas zonnepanelen. Of eerst isoleren en daarna pas een warmtepomp.

Energiecoach of adviseur?

Een energiecoach helpt met het krijgen van inzicht over energieverbruik en denkt mee over energie besparen. Een energieadviseur geeft advies over de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning, denk daarbij aan echt grotere maatregelen.

Startpunt voor duurzaam wonen

Het loket is het startpunt voor duurzaam wonen en leven op de Noord-Veluwe en biedt allerlei informatie: www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl. Het loket is ook telefonisch bereikbaar op 088 525 4110. Het Regionaal Energieloket geeft uitvoering aan het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe namens de Noord-Veluwse gemeenten en helpt alle inwoners graag op weg.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen