Proeverij in een drankenhandel toegestaan

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

De Harderwijkse fractie van D66 stelt het college van burgemeester en wethouders vragen over de verandering in de algemeen plaatselijke verordening.

Proeverij in drankenhandel

Tijdens de raadsvergadering van 6 juli 2023 heeft de gemeenteraad van Harderwijk een aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening 2023 (APV) aangenomen. In dit document wordt onder andere gesproken over proeverijen in “slijtlokaliteiten als bedoeld in artikel 25e alcoholwet”. In de APV stond dat dit niet mocht. Met de wijziging in juli is mogelijk gemaakt dat proeverijen in drankhandels wel mogen.

Ondernemers die in hun eigen zaak graag een proeverij willen organiseren, vinden een haspel in de fles. Het blijft namelijk een raadsel of het nu wel of niet is toegestaan. Volgens Thijs Melkert, raadslid van D66 Harderwijk-Hierden: “Ondernemers willen graag precies weten waar zij aan toe zijn en plannen maken voor in de toekomst, hierbij eventueel rekening houdend met investeringen in het pand. Wij hebben signalen dat dit nog niet overal even soepel verloopt.”

De fractie van D66 heeft het college hier wat vragen over gesteld. Zo wil Melkert van het college weten wanneer de op 6 juli aangenomen APV gaat gelden. Hij wil weten hoe inwoners en ondernemers op de hoogte worden gebracht van de wijziging en invoering van de nieuwe APV. En als vervolg op die vragen wil D66 graag weten of ondernemers nu wel proeverijen mogen organiseren als ze binnen de gestelde grenzen blijven.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen