Burgemeester Joon helpt handje mee met boodschappen inzamelen

Foto: ©SMIN0341

Waarnemend burgemeester Jeroen Joon was vroegtijdig aanwezig bij de entree van de Aldi Drielanden om zijn steun te verlenen aan een inzamelingsactie ten behoeve van Stichting Mensen in Nood 0341.

Boodschappen laten doneren

Zijn vroege komst werd positief ontvangen, en hij kreeg direct een herkenbaar hesje en een lijst met benodigde goederen om aan voorbijgangers te distribueren. Zijn taak was het benaderen van klanten met het verzoek extra boodschappen te kopen voor de stichting. De taak bleek uitdagender dan verwacht, met gemengde reacties van het winkelend publiek. Het werd snel duidelijk dat velen zich niet realiseren hoe plotseling armoede kan toeslaan. Tijdens de actie moesten de ingezamelde volle dozen naar de locatie aan de Nobelstraat 9 gebracht worden. Terwijl ze in een kleine auto vol bananendozen reden, bespraken ze hoe de stichting met beperkte middelen veel voor elkaar krijgt, wat een hartverwarmend gevoel gaf.

Afhankelijk van hulp

Steeds vaker zijn mensen afhankelijk van hulp, waaronder een nieuw segment dat eerder niet voor mogelijk hield ooit hulp nodig te hebben. Door de huidige economische situatie met recordinflatie en prijsstijgingen kunnen veel gezinnen niet meer dagelijks een warme maaltijd veroorloven. Deze mensen komen vaak niet in aanmerking voor reguliere hulp of kennen de weg daar naartoe niet. Stichting Mensen in Nood 0341 zet zich in om deze mensen te ondersteunen en door te verwijzen naar andere hulporganisaties, zodat zij hun problemen kunnen aanpakken en weer zelfstandig kunnen worden.

Grote groep

De stichting benadrukt dat armoede een maatschappelijk probleem is en niet slechts een individueel probleem. Gelukkig is er een groot bewustzijn onder de inwoners van de stad. Er zijn verhalen van mensen die vergeten waren hun donaties af te geven en dan haasten om hun bijdrage alsnog te leveren, of van een tiener die met een glimlach extra tandenborstels en tandpasta komt brengen. Twee Oekraïense dames deelden hun aangrijpende verhaal met Jeroen Joon en anderen, over hoe ze de hulp en opvang in Harderwijk waarderen en hoe zij zelf ook bijdragen aan de inzameling om anderen te helpen. Dankzij de inspanningen en donaties van velen kan de stichting doorgaan met het ondersteunen van gezinnen. Door de toename van hulpbehoevenden is er een groeiende vraag naar vrijwilligers. Wie interesse heeft om bij te dragen aan de gemeenschap kan contact opnemen met de stichting via [email protected].

Stichting Mensen in Nood

Stichting Mensen in Nood 0341 is een lokale organisatie die zich inzet voor inwoners van de regio 0341 die financieel in de knel zitten. Donaties zijn altijd welkom, vooral nu de feestdagen naderen. Voor meer informatie of om een donatie te doen, bezoek de website www.mensen-in-nood.nl. Of doneer via:burgemeester

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen