Zwart Wit’63 wint niet in strijd om de periodetitel

Afgelopen zaterdag greep Zwart-Wit’63 naast de eerste periodetitel in een spannende wedstrijd die eindigde in een verlies van 2-3 tegen Z.A.C. Dit resultaat deed hen dalen naar de derde plaats in de competitie.

Bal wilde er niet in

De wedstrijd begon met Zwart-Wit’63 die sterk uit de startblokken kwam. Hun aanvallende spel zorgde voor veel balbezit en dreiging, vooral via vleugelspeler Silvano Wild. Ondanks schoten van Sander Bruinink en kansen voor Mike Jansen en Christijn Geerlings, lukte het de thuisploeg niet om de score te openen. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, maar met Zwart-Wit’63 in de controle.

Snelle start

Na de pauze veranderde het spelbeeld abrupt toen Z.A.C. binnen dertig seconden op voorsprong kwam met een kopgoal. Zwart-Wit’63 liet zich echter niet van de wijs brengen en herstelde de stand rond de 65ste minuut dankzij een kopbal van Geerlings. Nieuwe spelers werden gebracht om de aanval te versterken, maar het was Z.A.C. die efficiënt gebruikmaakte van de ontstane ruimtes en tweemaal scoorde, waardoor het 1-3 werd.

Geen tijd genoeg

In een laatste poging scoorde Sam Van de Spek in blessuretijd nog de 2-3 uit een hoekschop, maar de tijd was niet meer aan de zijde van Zwart-Wit’63. De wedstrijd eindigde kort na deze treffer, waardoor de kans op een eerste prijs van het seizoen aan hen voorbijging. Het team zal nu de focus moeten verleggen om terug te komen van deze tegenslag.