Hierden speelt leuke pot voetbal en behoudt koppositie

Vorige zaterdag trok v.v. Hierden naar SVI op Sportpark De Siggels. Met beide teams die recentelijk punten hadden laten liggen, beloofde het een spannende topwedstrijd te worden.

Druk starten

Ondanks het barre weer kwamen de supporters opdagen om te zien hoe Hierden, de koploper, vanaf de start de toon zette. Paul van Prehn was binnen drie minuten al gevaarlijk, maar SVI’s doelman Alex Grafhorst hield stand. Kort daarna was het Mark Bottenheft die dichtbij een doelpunt was, maar opnieuw stopte Grafhorst de poging. De eerste echte kans voor SVI kwam na 13 minuten, maar die poging vloog over. In het eerste kwartier ontsnapte Hierden toen een schot van SVI tegen de paal belandde.

Twee richtingen

Het spel golfde op en neer, met Hierden die de overhand had, maar ook met gevaarlijke omschakelmomenten van SVI. Vlak voor rust verijdelde Grafhorst een tip-in van Ibrahim Stitou en ook de rebound van Van Prehn vond geen net, waardoor de teams met een 0-0 stand gingen rusten.

Feller uit de kleedkamers

SVI begon de tweede helft scherp, maar Hierden’s goalie Wouter Polhoud was alert. Na tien minuten in de tweede helft kwam de wedstrijd weer in balans. Het was Paul van Prehn die na een uur spelen Hierden op voorsprong zette met een slimme lob over Grafhorst. Niet veel later was het bijna 0-2 door Bottenheft, maar SVI bleef in de wedstrijd.

Druk van de ketel

Een kwartier voor tijd zorgde een prachtige assist van Martijn Ruiter op Van Prehn voor de 0-2, wat leidde tot grote vreugde bij Hierden en ontzetting bij SVI. SVI probeerde terug te komen, maar Hierden was dichter bij nog een doelpunt, hoewel pogingen van Casper Krop en Van Prehn niet tot doelpunten leidden. Hierden speelde de wedstrijd professioneel uit en behield zo de koppositie met 21 punten uit 8 wedstrijden.