Wereldlichtjesdag Harderwijk op 10 december

Foto: Pixabay

Op zondagavond 10 december 2023 vindt in Harderwijk op de Begraafplaats Elzenhof een bijzondere samenkomst plaats. Ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag. Deelnemers zijn vanaf 18.30 uur welkom voor de avond.

Wereldlichtjesdag Harderwijk

Elk jaar herdenken mensen over de hele wereld overleden kinderen door kaarsen te ontsteken op de tweede zondag in december. Leeftijd of de tijd sinds het overlijden doet er niet toe; het kind blijft voor eeuwig een deel van de familie. Om 19.00 uur worden de kaarsen aangestoken, symbolisch voor verbinding en als een licht in de duisternis. Tijdens deze ceremonie zullen ook de namen van de kinderen die we missen uitgesproken worden, begeleid door muziek, steunende woorden, en poëzie. Het lied “Precious Child”, speciaal voor deze dag gecomponeerd, zal ook ten gehore worden gebracht. De herdenking duurt ongeveer 45 minuten, waarna er ruimte is voor een drankje en na te praten.

Voor iedereen

Iedereen is welkom om bij deze herdenking aanwezig te zijn. Laat tijdig vooraf weten of u komt en met hoeveel mensen via: [email protected]. Er wordt voor deze avond een mogelijkheid geboden om kosteloos een kaars te bestellen ter nagedachtenis aan uw gemiste kind. Vrijwillige donaties zijn mogelijk op de avond zelf.

Meer info

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina Wereldlichtjesdag Harderwijk of bezoek de website www.wereldlichtjesdag.nl. De organisatie van de avond is in handen van Bianca de Vries, Marjolein & Hendri Reezigt, Niels van der Beek, en Kitty de Keijzer van Puur Professionele Uitvaartzorg, met muzikale begeleiding door Lena’s Secret.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen